Vsako leto se pojavi kar nekaj vprašanj s strani članov Virtualne Bradavičarke. Ravno zaradi tega smo se odločili, da nekaj teh vprašanj zapišemo tukaj in na njih odgovorimo kar se da natančno. Predno sprašujete ravnateljico ali vodstvo si preberite to stran in poiščite svoje odgovore. Če odgovora na vaše vprašanje ne boste našli, pa se obrnite na ravnateljico ali vodstvo Virtualne Bradavičarke.1. Kako se prijavim na Virtualno Bradavičarko?
Nič lažjega. Na prvi strani v zgornjem densem kotu je pergament kamor v prazne prostorčke vpišeš svoje uporabniško ime in geslo, nato pa z miško klikneš na "Prijavi me".

2. Noče me prijaviti na stran. Kaj delam narobe?
Dobro preveri ali je tvoje uporabniško ime in geslo pravilno zapisano. Preveri velike in male začetnice, presledke in druge morebitne znake. Preveri tudi ali imaš mogoče vklopljen "CAPS LOCK", če je ga izklopi.

3. Kljub preverbi pravilnega zapisa se noče prijaviti. Kaj sedaj?
Če kljub vsemu še vedno ne deluje se obrni na vodstvo Virtualne Bradavičarke in objasni svoj problem.

4. Kako se prijavim na predmete?
Na predmet se prijaviš tako, da greš pod "Razredi", si izbereš predmet in klikneš na "Prijava". S tem se bo profesorju poslalo obvestilo, da si se prijavil in potem te bo on potrdil ali zavrnil. Bodi strpen in počakaj, na potrditev.

5. Kako se odjavim od predmeta?
Odjaviš se podobno kot se prijaviš, samo da namesto "Prijava" pritisneš na "Odjava" in podaš razlog za odjavo v okvirčku, ki se ti bo prikazal. Bodi strpen in počakaj, na potrditev tvoje odjave ali na morebitno zavrnitev s strani profesorja.

6. Kje lahko vidim svoje ocene predmetov?
Pod svojim profilom imaš povezavo "Redvoalnica" v katerem imaš zapisane vse ocene, ki so ti jih profesorji podali.

7. Kako podelim točke?
Kot profesor podeliš točke tako, da greš v svoj "profesorski meni" izbereš "Podeljevanje" in nato učencu kateremu želiš podeliti točke izbereš "Podeli točke" in mu v obrazcu podeliš točke.

8. Kako podelim ocene?
Kot profesor podeliš ocene tako, da greš v svoj "profesorski meni" izbereš "Podeljevanje" in nato učencu kateremu želiš podeliti točke izbereš "Podeli oceno" in mu v obrazcu podeliš oceno.

9. Kako zamenjam obleke na svojemu liku/avatarju?
Greš v svoj profil, kjer izbereš "Garderoba" in nato oblečeš željeno obleko.

10. Ali lahko igram Quidditch?
O tem se dogovoriš s kapetanom Quidditch ekipe tvojega doma. Če kapeta še ni, se dogovoriš s predstavnikom ali predstojnikom tvojega doma.

11. Zakaj ne dobim odgovora od profesorja?
Če je preteklo že več kot 1 teden od kar si poslal sporočilo profesorju se obrni na ravnateljico in povej, da ti profesor ne odgovarja. Če pa še ni preteklo več kot 1 teden pa počakaj na njegov odgovor.

12. Če želim napisati članek za Preroške novice, komu ga pošljem?
Pošlješ ga enemu izmed novinarjev, ki so na naši šoli. Seveda se mora članek držati osnovnih pravil za referate.

13. Kdaj bodo vse trgovine napolnjene na Prečni ulici?
Tekom šolskega leta. Prizadevamo si, da bi čim hitreje napolnili vse trgovine in vam omogočili čim boljši občutek na Prečni ulici. Vendar pa to zahteva veliko dela in truda. Zato bo potrebno za nekatere stvari malo potrpeti.

14. Ali so zmajčki, ki so v podpisih na forumu last Virtualne Bradavičarke? Kako jih dobim?
Ne, zmajčki NISO last Virtualne Bradavičarke. Zmajčki so last strani Dragon cave, kjer se lahko vsak posameznik registrira in prične zbirati zmajčke po lastni volji.

15. Ali lahko opravljam več pozicij hkrati?
Ne. Vsak posameznik ima lahko samo 1 pozicijo. Če se ugotovi, da ima osebek več računov in je s tem pridobil več pozicij si mora izbrati katero bo obdržal vse ostale se izpiše.

16. Ali lahko tudi ostali izdelujemo obleke in pričeske ter ostale stvari za naše avatarje?
Seveda. Vsak, ki ima nekaj risarske žilice in ki vsaj malo zna uporabljati risarska orodja na računalniku lahko to stori. Obleke morajo biti v formatu .png ali .gif s prozornimi ozadji. Za "lutke" na katerih se izdelujejo obleke pa pišite ravnateljici ali jih poiščite na forumu.

17. Ko sem sprejet na predmet kaj potem?
Ko te profesor sprejme k svojemu predmetu si najprej preglej kaj vse moraš narediti, da uspešno praviš predmet. Nato si preberi lekcije, ki so na voljo in opravi domače naloge. Za vse ostalo pa si preberi pravilnik kjer je zelo podrobno zapisano kaj vse mora učenec narediti pri predmetu.

18. Ne delajo mi nekatere učilnice in klepetalnica? Je kaj narobe?
Če ne delujejo nekatere učilnice in klepetalnica pomeni, da ti na računalniku primankuje Adobe Flash Player. Tega si lahko brezplačno preneseš in instaliraš na računalniku. Za prenos pritisni TUKAJ.

19. Kljub instalaciji Flash Player-ja mi klepetalnica ne deluje?
Preveri če ti dostop do klepetalnice preprčuje kakšen antivirusni program. Trenutno sta znana AVG in AVAST da blokirata dostop do klepetalnice. Močno odsvetujemo uporabo le-teh antivirusnikov. Da se jih znebiš je po večini potrebno reinstalacija operacijskega sistema ali temeljita čistka registrov. Kar pa ne počnite, če se ne spoznate na te stvari.

20. Kot profesor, kako lahko odvzamem točke?
Nič lažjega. Pred številko podstaviš znak za minus. Se pravi: " - ".

21. Ali je učlanitev k predmetu učenca, ki profesorja pozna prepovedana?
Na žalost da. Kajti v preteklosti se je vedno dogajalo, da je tisti učenec/učenka, ki je poznal/a profesorja dobila veliko privilegijev. Velikokrat celo to, da mu/ji ni bilo potrebno delati nalog, testov, referatov pa je za to vseeno dobil/a točke in oceno za tako rekoč neopravljeno delo. Zelo radi bi dovolili, da se lahko VSI prijavite k vsemu, a zaradi nezaupanja in pretkanosti nekaterih uporabnikov v preteklosti in predvidevamo, da tudi v prihodnosti, tega žal ne bomo dovolili.

22. Če na strani najdemo kakšno napako komu to sporočim in ali za to dobimo kaj točk?
Če odkrijete kakršno koli nepravilnost na strani, bodisi tehnično, bodisi slovnično to sporočite vodstvu na e-sovo(info(afna)bradavicarka.si). Za to ne dobite točk, boste pa pripomogli k izboljšavi strani.

23. Kako napredujem v višji letnik?
Če izpolniš vse pogoje za napredovanje v višji letnik, potem boš prejel/a na svojo e-sovico spričevalo in vprašanje ali želiš nadeljevati šolanje. Če se odločiš za nadaljevanje šolanja, te sistem avtomatsko postavi nato v višji letnik. Drugače te pač izpiše kot učenko. Če pogojev ne izpolnjuješ potem ti damo možnost za ponavljanje letnika ali pa izpis.

23. Kakšni so minimalni pogoji za napredovanje v višji letnik?
Vpisan/a moraš biti na vsaj 2 predmeta, katera morata biti tudi pozitivna. Poleg tega moraš imeti minimalno 50 točk (tudi če si se vpisal/a ob zandjih prijavah je to popolnoma izvedljivo). Če si vpisan/a na več kot 2 predmeta morajo biti vsi predmeti, h katerim si prijavljen/a pozitivni.

24. Kako v knjižnici dodam svojo zgodbo?
V knjižnici se nahaja povezava z imenom "pomoč", kjer lahko dobiš vsa navodila v zvezi s knjižnico.

25. Kako prikažem metlo v vitrini?
V svoji garderobi imaš pod "dodatki" svojo metlo (ali metle, odvisno koliko si jih kupil/a). Poleg metle, ki jo želiš prikazati obkljukaš "obleci" za prikaz in "sleci", da jo skriješ.

26. Na koliko predmetov se lahko prijavim?
Minimalno število prijav še vedno staja 2. Če si prijavljen na manj kot 2 predmeta boš izpisan/a zaradi ne dela. Največ pa si lahko prijavljen na 5 predmetov. Višji letniki imajo vedno za 1 predmet več na voljo na letnik. Se pravi, če si v 2. letniku lahko obiskuješ 6 predmetov, če si v tretjem jih lahko 7 in tako dalje do sedmega letnika.

27. Kako se odjavim iz Virtualne Bradavičarke?
Odjaviš se tako, da svojo odjavo sporočiš ravnateljici ali vodstvu na njihovo e-sovo. V odjavi navedeš svoj IME in PRIIMEK, POZICIJO (se pravi ali si učenec, profesor, osebje...), DOM (če si učenec)/PREDMET(če si profesor) in podaš RAZLOG ZA ODJAVO, ki naj bo temeljito obrazložen. Razlogi kot so: "ne znajdem se", "ne vem kaj naj tukaj delam", "nimam časa" in podobni ne bodo upoštevani in bo vaša odjava zavrnjena.

28. Zakaj še ni vsega v Prečni ulici?
Virtualna Bradavičarka ni služba ravnateljice, je njen hobi. Skoraj ves prosti čas nameni Virtualni Bradavičarki in žal ne zmore narediti čisto vsega takoj. Prečna ulica se bo skozi šolsko leto polnila in pridobivala nove in nove stvari.

29. Lahko pomagam pri polnitvi Prečne ulice?
Vsekakor. Vsaka pomoč je dobrodošla. Za Prečno ulico lahko izdelaš obleke, ki se morajo prilegati avatarjem. Slike morajo biti brez ozadja (transparnetne) in v formatu .png ali .gif. Vsaka oblekica mora imeti svoj opis, ceno in ime. Lahko izdelate tudi druge pripomočke za v druge trgovine. Za več pomoči, se lahko obrnete na ravnateljico preko zasebnega sporočila na forumu ali e-sove.

30. Našel/našla sem napake na strani. Kam jih sporočim? Dobim za to kaj točk ali denarja?
Če najdete napako na strani, jo sporočite ravnateljici ali njenemu vodstvu na e-sovo. Za odkrivanje napak pomagate pri boljšem delovanju strani. Če je napaka dovolj velika in je zaradi tega "ogroženo" delovanje Virtualne Bradavičarke potem temu sledi tudi nagrada. Če temu ni tako, bo le zahvala in vaše zadovoljstvo, ker pripomorete k izboljšanju strani.

31. Kaj storiti, če doma računalnik neha delati, ostanem brez interneta ali dobim prepoved?
Ko in če pride do tega, se da to vseeno sporočiti iz kakšne knjižnice ali javnega dostopa do interneta. Sporoči se ali na forum pod "odsotnost" ali ravnateljici/vodstvu na e-sovo. Če obvestila ne bo, se bo smatralo, da je učenec/profesor/osebje nekativen in bo sledil izpis.
Če ne dobimo obvestila zakaj je nekdo odsoten ali neaktiven sami tega žal ne moremo vedeti.

32. Sploh se ne znajdem na strani. Kaj moram delati? Kako se začne pouk? Kje dobim točke?
Najprej ti svetujemo, da si prebereš pravilnik. Tam je zapisano marsi kaj in lahko dobiš odgovor na tvoje težave.

33. Ne morem se prijaviti na predmete. Kaj naj naredim?
Pouk se prične s 1. septembrom. Pred pričetkom pouka se ne moreš prijaviti k predmetom. Do takrat si raje oglej na katere predmete boš hodil/a. Saj je maksimalno število predmetov omejeno. Neprimeren izpis iz predmeta, ker si se zmotil/a pa ti lahko povzroči odvzem točk tebi in tvojemu domu.

Virtualna Bradavičarka® 2001 - 2019
™ and © Warner Bros. Entertainment Inc. Vse pravice pridržane.
HARRY POTTER in vsi sosordni liki, elementi in blagovne znamke so last ©Warner Bros. Entertainment Inc.
Harry Potter Publishing Rights © JKR 2019
Stran najbolje vidna v Mozilla Firefox 35+.

Stran je ustvarila in uredila SilverWing.


Creative Commons License